perjantai 15. heinäkuuta 2016

Materialismionnea ja vauvakutsuja - 31. ja 32. raskausviikko

31. raskausviikko, touko-kesäkuu 2016

Aloitan loman tai niin loman kuin touhukkaan 2-vuotiaan kanssa voi. Puoliso on edelleen kertausharjoituksissa ja punkkaan taaperon kanssa vanhempieni luona. Yritän rentoutua ja antaa Anselmiinan olla mumminsa kanssa. He viihtyvät mainiosti yhdessä, ja Anselmiina usein komentaa minut pois heidän leikeistään. En vastusta sitä, vaan yritän rentoutua, nostaa jalat ylös ja lukea romaania.

Omaa aikaa onkin ollut ikävä. Vannon, etten enää koskaan ala tehdä mitään tavoitteellista niin, että minulla on parivuotias kotihoidossa. Vauva vielä menisi, mutta olen ollut aika poissaoleva äiti taaperolle. Liian usein päivisin hän on saanut tuijottaa YouTubea, kun minä olen ollut nenä kiinni ruudussa. Päiväkoti ei voi olla niin vaarallinen paikka edes vaikeasti allergiselle, että se olisi huonompi vaihtoehto. Toki raskaus pahoinvointeineen ja alhaisine hemoglobiineineen on verottanut energiaani, enkä ole enää taaperon nukkumaanmenoajan jälkeen kyennyt mihinkään muuhun kuin omien silmien ummistamiseen.

Luulin, että loma voisi viedä kipeät supistukset. Niitä tulee silti enemmän tai vähemmän päivittäin. Onneksi sairaalavierailu soi jonkinlaista mielenrauhaa. Vauva voi toki syntyä jo, mutta ainakaan varsinaista ennenaikaisuuden uhkaa ei ole ollut.

Loppuviikosta kertausharjoitusleskeyteni päättyy. Taaperokin on kaivannut isäänsä.

Ostan myös tuplarattaat. Punnitsin paljon niiden tarpeellisuutta, koska ikäeroksi tulee kuitenkin melko tasan 2,5 vuotta. Rattaat eivät ole käyneet vielä turhiksi, mutta aika usein menemme puistoon tai lähiostarille ilman niitä. Toisaalta liikumme paljon julkisilla ja vähän autolla, ja esimerkiksi bussiin meno tuntuu turvallisemmalta tuplilla kuin yksöisrattaat ja seisomalauta -yhdistelmällä. Lisäksi Anselmiina nukkuu edelleen päiväunet rattaissa. On hyvä, ettei hänen tarvitse menettää nukkumapaikkaansa vauvan synnyttyä. Varmaan kannamme vauvaa liinassa ja Manducassa, mutta etenkin busseissa rattaat tuntuvat turvallisemmalta valinnalta.

Lopulta Facebookin vaunukirpparilla silmiini osuu lähiseudulla myynnissä olevat Bugaboo Donkey Duo -tuplat, ja onnekseni olen ensimmäinen niistä kiinnostunut. Hinta on käytettynäkin suolainen, mutta toisaalta rattaat säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa käyttäjältä toiselle. Meille sopii etenkin se, että Donkeyt menevät tuplaratasvaiheen jälkeen myös yksöisrattaina, sillä taapero tuskin viihtyy kuppi-istuimessaan enää kahta vuotta.

Käymme katsomassa rattaita ja lopuksi sullomme ne pikkuautomme takakonttiin - jonne ne mahtuvat vastoin kaikkia oletuksia.
32. raskausviikko, kesäkuu 2016

Tällä viikolla ystäväni yllättävät minut kunnon vauvakutsuilla. Miten ilahduttavaa! Meillä on ollut tapana järjestää kullekin odottajalle yllätyskutsut - niitä onkin parin viime vuoden aikana riittänyt -, joten olin jo hieman osannut odottaa yllätystä. Oli mukava viettää aikaa yhdessä.

Kutsujen eräänä ohjelmanumerona on veikata vauvan syntymäaikaa, nimeä ja mittoja. Minä arvelen syntymäpäiväksi 9.7., mutta muiden veikkaukset osuvat vasta heinäkuun loppuun. Saapa nähdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti